Skip navigation

Sådan genkender man det holdbare forhold

Sidste opdatering marts 17, 2017

Hvem har ikke haft en drøm om endelig at finde et stabilt forhold? Et forhold som bare vokser og vokser, og som næres af kærlighed. Et kærlighedsforhold, hvor begge parter fuldstændiggør hinanden, og hvor der er tale om ubetinget støtte… alligevel kan det ske, at drømmen ramler ind i virkeligheden på den hårde måde. For når det kommer til stykket, hvem har ikke indledt et forhold fuld af forhåbninger til… ingen verdens nytte?
Ingen panik. Det hele er ikke tabt, for der er måder at få et forhold til at holde langt ind i fremtiden… vi kan ikke love, at det holder “for evigt”, men er der ærligt talt overholvedet noget, der gør det?

#Et forhold med indbygget respekt

En af nøglerne til et holdbart og sundt forhold er gensidig respekt. Så snart respekten for din partner og for jeres forhold går tabt, er der knas på tråden. Glem ikke, at respekt kræver en hel del gensidig forståelse, hengivenhed og rummelighed. I takt med at tiden går, glemmer mange af os disse ting.
Gensidig forståelse er afgørende, fordi det skaber grobund for venskab, kærlighed og hengivenhed. Hvis den ene hele tiden prøver at ændre på den anden, vil forholdet før eller siden dreje i en usund retning.
Et forhold med respekt betyder ikke et forhold uden konflikter. Konflikter kan være sunde og nødvendige. Forskellen mellem et holdbart forhold og et usundt forhold kan af og til være noget så simpelt som det at kunne sige undskyld.

#Et forpligtende forhold

For at få et forhold til at vare, gælder det også om at undersøge, om begge parter er 100% forpligtet til forholdet. Nogle forhold er i ubalance, og det kan i længden være skadeligt. Føler du, at begge parter er forpligtet på samme niveau? Det er den eneste vej til et sundt og varigt forhold.
Samtidig er kommunikation meget vigtigt i et forhold, nærmere bestemt åbenhjertig kommunikation. Føler I, at I åbent kan tale om jeres følelser? Den fornemmelse bør I gå efter.

# Nøglen til et holdbart forhold: tillid

Det er ikke altid nemt at have tillid til ens partner. Til tider glemmer vi, at manglende tillid faktisk kan skyldes den enkeltes personlige problemer. Tillid bør komme naturligt. Hvis du er nødsaget til at tvinge dig selv til at have tillid til din partner, kan forholdet risikere at dø ud. Det giver da god mening, gør det ikke?
Ideen er at basere forholdet på tillid. Samtidig skal I begge være i stand til at respektere hinandens personlige rum og hinandens beslutninger. Vigtigst af alt, hvis du vil være med i en holdbar og langvarig kærlighedshistorie: det gælder om at være åben og tilpasse sig til forandringer.
Er du klar til at kaste dig ud i en ægte kærlighedshistorie?

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre søgeoplevelse. Få flere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan ændre dine indstillinger.