Skip navigation

Hvordan kommer man af med frygten for at blive forelsket?

Sidste opdatering juni 17, 2017

Frygten for at blive forelsket er mere udbredt, end man måske skulle tro. Det giver faktisk også ret god mening, hvis man tænker over det… når man er forelsket, sænker man både skuldrene og paraderne og åbner sig helt op for et andet menneske.

Det kræver masser af mod og ærlighed at blive forelsket…at åbne sig for kærligheden og den uvisse fremtid, der følger med. Hvordan skulle man dog undgå at blive skræmt af det?

Oven i det så hører man altid, at forelskelsen er en fantastisk oplevelse, men at den ikke holder længe… at det kun er i ”honeymoon-fasen”, at det føles sådan. Så hvad kommer efter det?

Vi er helt på det rene med, at det at blive forelsket kan virke frygtindgydende. Men der er noget, folk har det med at glemme midt i denne frygt: det at blive forelsket er en af de bedste måder virkelig at mærke livet på.

Vil du have det bedste ud af dit liv, din krop, dine tanker og dine følelser? Her kommer nogle fif til at komme over din frygt for at blive forelsket.

# Sammenlign aldrig oplevelser forude med forhold bagude

Den største årsag til ulykkelige parforhold er sammenligninger. Sammenligninger er ren gift, og det bør du vide. Sammenligninger fører aldrig noget godt med sig.

Husk på, at vi fra barnsben er programmeret til hele tiden at ville have mere og mere. Vi er aldrig tilfredse med det, vi har. Hvad er så pointen med at sammenligne? Græsset er jo alligevel altid grønnere… som man siger.

Og glem heller ikke, at ved at sammenligne et muligt nyt forhold med et gammelt (uanset om sammenligningen er positiv eller negativ), så begrænser du automatisk din nye partner og dit mulige nye forhold.

Første skridt er derfor at lære af erfaringerne, men endnu vigtigere er det at gøre sig fri af dem!

# Acceptér det du føler

Andet skridt: når du så vidt muligt har frigjort dig fra tidligere erfaringer, gælder det om at lære at acceptere dine følelser: undgå forsøg på at kontrollere det, du føler. Det er bedre at tænke på, om den enkelte følelse mon kommer fra et godt sted, og hvis det er tilfældet, så tag godt imod den!

Mange tror, at hvis de måske forsøger at kontrollere deres følelser, så fremstår de stærkere, klogere, mere stabile, osv… men er det virkelig vejen frem ?

Tænk hellere, at det at have følelser er en af de bedste måde at mærke livet på.

# Lad være med at indhente alle mulige folks meninger

Meninger! Vores instinkters fjende! Har du nogensinde været i tvivl om noget, bedt folk om deres mening om det, blot for at være totalt uenig med deres meninger og ende med at foretrække din egen måde at håndtere tingene?

Netop. Det samme sker, når det gælder kærligheden. Meninger er gode, men når det kommer til stykket, er du den eneste, der kender dine sande følelser.

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre søgeoplevelse. Få flere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan ændre dine indstillinger.