Skip navigation

Baumans kærlighedstip : identificer typen af dit forhold

Sidste opdatering august 17, 2018 af Astrid

Kærligheden har gennem århundreder altid spillet en vigtig rolle i vores liv – men hvordan fungerer det i vores forbrugersamfund?

Zygmunt Bauman var en polsk filosof, kendt for sine sociale teorier om modernitet og forbrugerisme.

På den ene side er vores muligheder blevet langt større: den nye æra af online-dating har åbnet døren til kærlighed og dating for rigtigt mange mennesker. Det, at møde singler, finde kærlighed og gå på gode dates, er blevet til virkelighed for singler verden over.

Imidlertid hævder Bauman på den anden side, at vores forbrugersamfund også presser os til at blive mere afhængige og mere krævende.

Hvad ønsker vi af kærligheden og hvordan ved vi, om vores forhold er baseret på ærlig, ægte og ren kærlighed?

Oplev Zoosk

Flydende kærlighed og tilværelsens dualitet: Et følelsesmæssigt køb?

Bauman havde måske nogle tip mht. at prøve at identificere hvilken slags kærlighed eller forhold, du er i.

Hans argumenter er baseret på sammenhængen mellem modernitet, forbrugerisme og kærlighed. Vi lever unægteligt i et individualistisk samfund, hvor tilfredsheden måles via det vi ejer. Så, når kærlighed bliver en besiddelse, et magt- og forførelsesspil, en domesticering af den anden, er det så egentlig kærlighed?

Det er svært at svare på. Samfundet udvikler sig og dermed gør mennesket det også. Vi kunne fx sige, at selv det gammeldags, romantiske idealbillede af kærligheden også var baseret på følelsen af ejerskab: her skulle du erobre din elskedes hjerte, tanker og liv.

I dag er tingene ikke meget anderledes, vi kæmper bare med vores modstridende behov for sikkerhed og ønsker om frihed … så hvor passer kærligheden ind i vores moderne identiteter?

Vi ønsker at kærligheden giver os nye oplevelser og variation, ligesom vi ønsker det fra vores telefoner eller tøj. Som Bauman siger: ”Forhold er som biler! De skal gennemgå regelmæssige eftersyn for at sikre, at de stadig kører”.

Hvor godt kører dit forhold?

Hvordan jeres „ første kys “ kan blive til en succes?

Et ægte romantisk forhold eller et forhold for at undgå ensomhed

I sandhed et skræmmende spørgsmål, der er værd at tænke over … hvad består dit forhold virkelig af?

Hvis du vil vide, om din kærlighed bare er en praktisk transaktion eller omvendt, virker mere altruistisk, tager du allerede det første skridt: du tænker over dine grunde til at være forelsket eller i et forhold.

Hvis du imidlertid vil undersøge tingene dybere, anbefaler vi, at du analyserer dynamikken i dit forhold: er det et balanceret forhold? Føler du dig afhængig? Frygter du ensomheden? Forsøger du at forbedre dit forhold? Vil du gerne eje din partner?

Den bedste vej mod ægte ærlig kærlighed går gennem opdagelserne … velkommen til vores moderne digitale samfund.

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre søgeoplevelse. Få flere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan ændre dine indstillinger.