Skip navigation

Sådan får du et langdistanceforhold til at fungere

Sidste opdatering april 13, 2018

En af de største udfordringer, nogle par står overfor i dag, er, hvordan de får et  langdistanceforhold til at fungere.

Vi lever jo i et ret dynamisk samfund, som nogle gange kræver, at vi flytter fra det ene sted til det andet, og inden man har set sig om, skal ens forhold stå model til tusinder af kilometres adskillelse.

Står du over for at skulle få et langdistanceforhold til at fungere, så frygt ej! Par kan meget hurtigt vænne sig til nye omstændigheder, du skal bare sørge for, at du bruger forholdets allerstærkeste værktøj, nemlig kommunikationen mellem jer.

Vi har samlet nogle råd om langdistanceforhold, som vi tror kan hjælpe dig med at få det bedste ud af situationen.

Tips til et velfungerende langdistanceforhold

Målet med et velfungerende langdistanceforhold er:

 

  • At bibeholde en god kommunikation

  • Fastholde de stærke, kærlige følelser, I har for hinande

  • Være uafhængig, men fungere som et tea

  • Holde lidenskaben i live

 

Hvis du tænker “mon vores forhold kommer til at fungere?”, så spørg dig selv, om du føler dig tryg omkring de fire punkter ovenfor.

Lad os dykke ned i det!

 

#Et langdistanceforholds overlevelse: kommunikationens kraft

Kommunikation er vitterligt nøglen til et lykkeligt forhold. Det er også et undervurderet aktiv, som virkelig kan gøre en forskel, når det handler om at opbygge et stærkt, længerevarende forhold.

Når vi taler om kommunikation, taler vi ikke kun om den samtale, du har med din partner om, hvordan dagen er gået eller nogle af de problemer, du har stået over for i løbet af dagen. Det er også meget vigtigt at tale om dine følelser, din frygt, dine forventninger, osv.

Par har en tendens til at falde for rutinen med at fortælle hinanden om, hvad der er sket i dagens løb uden egentlig at gå dybere ind i følelser eller frygt.

Dertil kommer, at du også skal huske på, at når vi taler om kommunikation, taler vi ikke om, at du skal fremføre en monolog. Tværtimod… Hvis det er meget vigtigt for dig at tale om dig selv og dine følelser, er det også meget, meget vigtigt at lytte til din partner.

Sørg for at sætte tid af til at tale og til at lytte. Et lille tiltag, der kan gøre underværker for dit forhold.

 

#Advarselstegn ved langdistanceforhold: når kærligheden tages for givet

Hvis du vil have, at dit langdistanceforhold skal være stærkt, bliver du nødt til hele tiden at pleje en kærlig og omsorgsfuld holdning til din partner.

Et af de mest almindelige problemer ved langdistanceforhold eller længerevarende forhold er, at kærligheden tages for givet. Og det, min ven, er en kæmpe fejltagelse.

Det er altid meget vigtigt, at du viser din kærlighed til din partner. Den kan vises verbalt eller ved små romantiske handlinger.

Du skal tænke på, at når afstanden begynder at virke som en mur mellem jer, så er den eneste måde, du kan forsikre din partner om dine følelser, din kærlighed og din påskønnelse, at du giver direkte udtryk for det.

 

#Sådan dater du på stor afstand

Et andet godt råd til langdistanceforhold er at sørge for, at I samarbejder som et team, men altid respekterer hinandens uafhængighed.

Nogle par, der lever langt fra hinanden, har en tendens til at blive mere kontrollerende, når de er adskilt, og det er aldrig en god idé. Et sundt forhold bør være baseret på tillid, så hvis du føler behov for at kontrollere din partner, fordi du ikke stoler på vedkommende, så skal du virkelig overveje, hvad det er, dit forhold bygger på.

Nogle mener, at mænd og store afstande er en meget dårlig kombination. Denne udbredte holdning har været med til at generere masser af forkerte råd til kvinder om langdistanceforhold. Det forholder sig dog anderledes i virkeligheden: Både mænd og kvinder er lige gode om det, når det handler om følelser, og de tæller begge lige meget i et forhold. Uafhængigt af dit køn bør du arbejde på at etablere et stærkt tillidsforhold mellem dig og din partner.

Du vil snart opleve, at når man har blind tillid til hinanden, så bliver langdistanceforholdet meget hurtigt stærkere.

#Ideer til at holde lidenskaben i live ved langdistanceforhold

Internettet har givet os masser af måder at være langt fra hinanden og alligevel sammen på. Det gælder også for forhold. Der er masser af måder, du kan holde ilden ved lige. Alt fra uartige Skype-samtaler til håndskrevne, romantiske breve, overraskelsesbesøg, osv.

Så snart du har lært din partner godt at kende bliver det meget lettere at finde ud af, hvilke typer aktiviteter, der er mest gavnlige for jeres forhold.

Det vigtigste i denne sammenhæng er at sørge for, at din partner ved, at du tænker på ham eller hende… resten er bare op til jeres fantasi!

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre søgeoplevelse. Få flere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan ændre dine indstillinger.