Skip navigation

Sådan går du ind i et forhold uden at miste dine venner

Sidste opdatering marts 16, 2018

Vi har allesammen prøvet det: at have en ven, som man lavede alting med, indtil han eller hun gik ind i et forhold… og det blev bare ikke det samme igen. Din ven eller veninde var pludselig ikke med til at labve noget, og mod din vilje blev du mere og mere frustreret og, for at sige det lige ud, tilmed arrig!

Når folk går ind i et forhold, kan de faktisk nemt begynde at miste deres venner. Man har ganske enkelt sit fokus et andet sted, hvilket er fuldt forståeligt.

Problemerne kommer, når du selv går ind i et forhold og pludselig indser, at alt det du engang var imod, dengang din ven eller veninde fik en partner, det er ved at ske for dig nu!

Hvad skal man gøre for at gå ind i et godt forhold uden at holde vennerne udenfor?

#1 – Vælg ikke kærlighed frem for venskab

Det første råd er nok det vigtigste. Lad være med at synes, du skal vælge enten kærligheden eller venskaberne. Hvis du virkelig gerne vil skabe et godt og sundt forhold er følgende råd nok det bedste og eneste, du skal have i tankerne: din partner skal også være din ven.

Så hvis du gør din partner til din ven, bliver det fuldstændig naturligt også at indgå i et venskab med ham eller hende.

Hvis I skaber et forhold bygget på kærlighed og venskab , så vil din partner nemt forstå, at du nogle gange gerne vil være sammen med dine venner.

Når det kommer til stykket, er kærligheden mere flygtig end venskaberne, så det gælder om at holde gang i begge dele!

Hvis du sikrer dig, at dine venner ser din partner som en af vennerne, vil du skabe den perfekte dynamik, hvor du ikke skal til at vælge mellem din partner eller dine venner.

#2 – Lær at holde godt styr på din tid: Hold kontakten til dine venner

Selv om det virker indlysende, så husk på, at hvis du tænker over, hvad der virkelig gik dig på over at miste en gammel ven, fordi vedkommende fandt et forhold, så vil det gå op for dig, at det ikke så meget var, fordi vedkommende havde lyst til at være sammen med sin partner – det er jo en helt naturlig ting.

Det var mere det med, at din ven ikke holdt kontakten til dig!

Så kan du lære det!

Sørg for altid at holde kontakten til dine venner. Ring til dem, skriv til dem, vis interesse for deres liv. Vi lever i det 21. århundrede og har heldigvis masser af muligheder for at holde kontakt til folk!

#3 – Gør dine venner til en del af historien om din kærlighed

Det er ikke fedt at være tredje hjul. Men alligevel er det en udbredt misforståelse, at når man starter i et nyt forhold, så skal man enten tale EN MASSE om den nye partner, eller overhovedet ikke tale om ham/hende.

Når en ven pludselig ændrer samtalen til en enetale om vedkommendes forhold, kan det (faktisk vil det med sikkerhed) blive det øjeblik, hvor venskabet går ned ad bakke.

Det er nok derfor, nogle folk vælger ikke at tale ret meget med vennerne om deres kærlighedsforhold. Ikke desto mindre føler nogle af vennerne sig måske udenfor.

Det er derfor meget vigtigt at finde en balance, så man hverken fortæller for meget eller for lidt.

Vores råd er, at du sikrer dig, at din ven eller veninde stadig føler sig som en del af dit liv, herunder dit liv med kærligheden. Tal om, hvad du føler, dine udfordringer, det du kan lide ved at være i et forhold, det du måske savner ved at være single, osv.

Når alt kommer til alt, så hvis det lykkes dig at holde på dine venskaber, mens du holder kærligheden intakt, så vil du være jodens heldigste menneske!

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre søgeoplevelse. Få flere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan ændre dine indstillinger.